Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών

ΣΥ.Σ.Π.Α 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (3η εξ’ αναβολής & αποφασιστική)

Posted by sumvasiouxoiekpa στο 30/11/2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί όλους τους συμβασιούχους στην τρίτη εξ’ αναβολής και αποφασιστική  Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00, στην Αίθουσα Προπυλαίων στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια μέρα το Δ.Σ. καλεί σε στάση εργασίας από τις 13:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Θέματα προς ενημέρωση και συζήτηση στην ημερήσια διάταξη:

α) Μορφές αντιδράσεων και κινητοποιήσεων του Συλλόγου. Συντονισμός του αγώνα με τους υπόλοιπους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών του ΕΚΠΑ.
Ενημέρωση για τις προτάσεις που έχουν έως τώρα κατατεθεί, καθώς και για τις συναντήσεις συντονισμού με τους υπόλοιπους Συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών του ΕΚΠΑ.
β) Αλλαγή εργασιακών συνθηκών (μεταφορά στον ΟΑΕΕ – Μπλοκάκια)
Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης αντιπροσωπείας του Συλλόγου με τον κ. Σφηκόπουλο, Αντιπρύτανη Οικονομικών του ΕΚΠΑ.
γ) Απολύσεις συμβασιούχων που προβλέπονται στο νέο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016 (Μνήμονιο 3)
δ) Ενημέρωση μεταξύ των εργαζόμενων για τις συνθήκες εργασίας και τις συμβάσεις τους.
ε) Άλλα θέματα που θέλουν οι εργαζόμενοι να θέσουν.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, οι απολύσεις βρίσκονται ήδη εδώ. Ας μην περιμένουμε να δούμε γραμμένο το όνομα μας στο χαρτί απόλυσης προτού αντιδράσουμε. Μόνο μέσα από ένα κοινό μέτωπο και ένα κοινό αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε την ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά ως εργαζόμενοι και πολίτες στα δικαιώματά μας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

  • Καμία εφεδρεία, απόλυση, ιδιωτικοποίηση. Άμεση επαναπρόσληψη κάθε απολυμένου. Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανανέωση όλων των συμβάσεων. Οργανική θέση για κάθε εργαζόμενο.
  • Καμία μείωση μισθών.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης και διεύρυνσης των δομών στέγασης και σίτισης.
  • Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των ΑΕΙ και επιστροφή των κλεμμένων- κουρεμένων αποθεματικών.
  • Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Δ. Λυκούρη                                                        Δ. Αντωνίου

Σχολιάστε